Color is a power which directly influences the soul 
Kandinsky

Kleurrijke expressie

Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door mozaïek. Ik hou van de vrolijke en kleurrijke uitstraling; het maken ervan maakt me blij!

Mijn werk laat mijn liefde zien voor keramiek en porselein uit voorbije dagen. Ik hou van de combinatie van kleuren, materialen en stijlen. Makkums aardewerk combineer ik met chinees porselein, jaren '70 servies en Gouds plateel. Delfts blauw, Pools servies of werk van de keramist gaat samen met Engels Royal Doulton en Portugees aardewerk.
En zo wordt oud, gebroken of beschadigd weer nieuw.

Inspiratie

Inspiratie vind ik meestal tijdens het zoeken naar en verzamelen van materialen. Daarvoor struin ik graag op rommelmarkten en in kringloopwinkels op zoek naar serviesgoed met mooie patronen, bijzondere tegels, kralen, glaswerk, porselein en aardewerk. Van alles kan ik gebruiken. Mijn vondsten bepalen mijn kunstwerk.

Ik speel met kleur, vlakken en lijnen

Mozaïeken is een nauwkeurige bezigheid die precisie en geduld vergt. Het blijft een uitdaging: de stukjes van verschillende materialen samenbrengen, zoeken naar originele kleurencombinaties, knippen en slijpen van mooie vormen. Ik hou van dat ambachtelijke werk. En zo zie ik onder mijn handen uit oude scherven en bijzonderheden langzaam een nieuw beeld ontstaan, zoals ik het graag maken wil.

Joy is in the details

Heel veel bloemen, vogeltjes en vlinders, kralen, glinsteringen, als ik het maar mooi vind!.
Al die kleine fijne details breng ik samen tot een harmonieus geheel. De wijze waarop ik dat doe, geeft elke mozaïek de eigen sfeer en uitstraling waarnaar ik op zoek ben.

Krachtige lijnen

Gebroken wordt heel door het voegwerk.
In mozaïek worden de breuken juist geaccentueerd. De voeglijnen die ontstaan, vloeiend of juist heel grillig, zijn net zo belangrijk als de stukken en scherven: ze maken het werk krachtig.

Mooi aan de muur

En dan is het kunstwerk klaar en kan het aan de muur om eindeloos naar te kijken en van te genieten!

Meer moois aan de muur? Zie Galerij